fbpx

Amber UV C

Solskyddsfilm kan vara ett bra alternativ för plastglas av t.ex. polykarbonat, men det beror på flera faktorer såsom vilken typ av plastglas det är och vilken typ av solskyddsfilm som används.

Plastglas av polykarbonat

Plastglas har fördelar såsom låg vikt och hög hållbarhet, men de har också nackdelar såsom lägre UV-resistens och kan lätt repas eller deformeras av värme.

När det gäller solskyddsfilm till plastglas, är det viktigt att välja en film som är lämplig för just det specifika materialet. Vissa typer av solskyddsfilm kan vara mindre lämpliga för plastglas eftersom de kan orsaka överhettning eller deformation av plasten. Därför är det viktigt att välja en solskyddsfilm som är speciellt utformad för att fungera med plastglas.

Plastglas

Det är också viktigt att notera att solskyddsfilm inte kommer att lösa alla problem som är förknippade med plastglas. Till exempel kan en solskyddsfilm som appliceras på ett plastglas inte återställa UV-resistensen som en högkvalitativ glasruta har. Men en solskyddsfilm kan fortfarande ge viss skydd mot solens skadliga UV-strålar och minska mängden värme som passerar genom plastglaset.

Sammanfattningsvis kan solskyddsfilm vara ett bra alternativ för plastglas, men det är viktigt att välja en film som är lämplig för det specifika materialet och att ha realistiska förväntningar på vad solskyddsfilm kan uppnå på plastglas.

Produktfakta

Master 20XC

Synligt ljus (380 - 780 nm)

Transmission synligt ljus

Reflektion insida

Reflektion utsida

16%

60%

62%

Solenergi (300 - 2500 nm)

Transmission

Reflektion

Absorption

Total solenergi reduktion (TSER)

Solfaktor (g)

Skuggningskoefficient

13%

67%

26%

20%

0.18

UV Reduktion (280–380 nm)

> 99%

*OS = Utvändig produkt

All data reported have been measured, calculated and reported in accordance with European Standard EN410 and EN673. The technical results are subject to variations within industry standards. These test data only contain results that were obtained after the use of specific test procedures and standards. Extrapolation of the data of the sample or samples relating to the batch or lot from which data were obtained may not correlate and should be interpreted with caution. Filmtek is not responsible for differences in quality, composition, appearance, performance, or other feature of a similar product produced by persons or under conditions over which Filmtek has no control.

Galleri

Information och foton tillhandahålls endast i informationssyfte och Filmtek som tillhandahåller produkten förbehåller sig rätten att när som helst ändra sammansättningen i deras filmer.
Se våra garantivillkor för ytterligare information.

Underhållsinformation

Produkten har ett förstärkt ytskikt som motstår repor och klarar fönstertvätt och även starkare lösningsmedel. Vid användning av lösningsmedel efterskölj med rent vatten för att säkerställa att inga rester fastnar på ytan. Anlitar ni personer att tvätta era glas så säkerställ att de är medvetna om att ni har fönsterfilm monterat på glasen. Tvätta inte glasen de första 30 dagarna efter montage. Sätt inga dekaler, klistermärken eller andra föremål filmen efter montage. Vissa av våra filmer ska toppförseglas efter montage för att livslängden och garantier ska bli optimal.

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Övriga produkter

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Kontakta Filmtek