CoolKote™ – Smart lösning för polykarbonat och glas

Värmefällor

 

Ditt uterum alstrar effektivt värme och blir en värmefälla. Detsamma kan sägas om takluckor i t.ex. industri.

När solen strålar ner på takluckan, går temperaturen upp med otroligt många grader! Under de sena sommareftermiddagarna kan värmen kännas outhärdligt för dig, din familj och/eller personal och inte heller dina växter och eventuella husdjur mår bra av för mycket värme!

Effektiva åtgärder för att motverka den kvävande värmen som byggs upp.

Hittills har det inte funnits någon effektiv lösning på detta problem. Traditionella lösningar som t.ex. roller, veckat tak och persienner ger förvisso skugga. Nackdelen med dem är att de kan samla damm och insekter samt är svåra att rengöra. Värmen penetrerar fortfarande materialet och når sedan fram till interiören vilket i slutänden besvärar dem som vistas i rummet/lokalen.

CoolKote™- Hur det fungerar

CoolKote™ är en högpresterande metalliserad PVC-beläggning, som när den appliceras på tak i materialen polykarbonat eller glas förhindrar att värmen byggs upp. Helt enkelt genom att reflektera bort solens värme innan den kan överföras till insidan. Bländning av solens strålar reduceras också markant, vilket gör att det går uterummet blir en plats för läsning, titta på TV, arbete eller bara behaglig avkoppling!

För t.ex. industrilokaler innebär det en betydligt bättre arbetsmiljö.

CoolKote™ – Löser problem

Med CoolKote ™ blir det en omedelbar minskning av interna dagstemperaturer och mindre bländning i såväl uterum som lokaler med taklfönster/-kupoler. En ultraviolett barriär hjälper till att förhindra blekning och solskador på inredningen. CoolKote ™ är prisvärd, och installationen görs effektivt och snabbt samt rent och innebär minsta möjliga åverkan på ditt befintliga polykarbonat- eller glastak. Montering ska utföras av professionella installatörer.

CoolKote™

 

  • Förhindrar att värme byggs upp i uterum och industrilokaler
  • Används på polykarbonat och glas
  • UV-filter motverkar blekning och solskador på inredning
  • Minskar bländning och skapar komfort
  • Unik högpresterande metalliserad PVC-beläggning för tak och lanterniner
  • Billigare och effektivare än persienner
  • Ren och snabb installation med ett minimalt inslag av störningar samt därefter underhållsfritt
  • Upp till 10 års garanti

CoolKote™ Solarlux reflekterande färg

CoolKote™ Solarlux reflekterande färg är ett idealiskt system för att minska värmeutveckling, solvärme, bländning och UV-ljusgenomsläpp. Reflekterar 85 % solvärme och 90 % UV-ljus med 10 års garanti.

Solarux reflekterande färg är ett hållbart vattenbaserat flexibelt hartssystem som är särskilt framtaget för att ge en kostnadseffektiv lösning i industriella och kommersiella arbetsmiljöer. Solarlux ger en slitstark och flexibel beläggning på polykarbonat, GRP, wellpapp och välvt takljus. Även glas!

En vit matt genomskinlig yttre färg appliceras för att minska överdriven värme och bländning. Solarux första miljövänliga solfärg som består av vattenbaserad akryl för en enklare tillämpning. Perfekt för de krångliga tak där solskyddsfilm kan vara mindre lämpliga, till exempel industritak, kupoler och lanterniner som vanligtvis återfinns på sjukhus och skolor.

OBSERVERA: CoolKote™ Solarlux reflekterande färg är inte lämplig för uterums-polykarbonatpaneler. För ytterligare förtydligande information, vänligen kontakta oss.

Det finns även information på tillverkarens webbplats.