fbpx

Energisparfilm och U-värde

Att minska utsläpp och kostnader

Nu när en mycket större vikt läggs på att minska solenergitransmission och sänka U-värdet för byggnader, är att uppgradera energiprestanda och förbättra en byggnads långsiktiga hållbarhet är ett måste. Med beprövade värmeavvisande egenskaper kan Filmtek fönsterfilmer och energisparfilmer, utvalda från flertal världsledande tillverkare som 3M, Solar Gard, Llumar och Madico bidra till att minska energiförbrukningen för kylning med upp till 30 %, genom att hålla inomhustemperaturen mer stabil med mindre hot spots i byggnader.

Detta minskar behovet av överdriven luftkonditionering och låter kylsystem fungera mer effektivt. Billigare än att installera än nya fönster och effektivare än äldre lågemissionsbeläggningar på att förhindra solenergitransmission. Filmtek fönsterfilmer omvandlar standardglas till högpresterande glas. Uppgradera glas istället för att byta – smart för både miljön och plånboken.

Nano-beläggningar

Nya nano-beläggningar i fönsterfilmer ger hög energieffektivitet och kan vara praktiskt taget färglösa, de kan därför monteras utan att utseendet på byggnaden eller nivåerna av naturligt ljus påverkas i någon högre utsträckning. De är en av de bättre lösningarna för energibesparing i byggnader och kan installeras snabbt och professionellt, så energisnåla mål kan förverkligas. Snabbt, enkelt och kostnadseffektivt!

När man överväger olika alternativ för fönsterfilm undersöker vårt energieffektivitetsprogram flera faktorer och specificerar prestanda. Skräddarsydda rapporter genereras med detta program och bidrar till kvalitativa energibesparingar, förbättringar i komfort och Co2-minskningar. Filmtek rekommenderar dessa långsiktiga energibesparingar och har erfarenhet av att de har typiska beprövade återbetalningstider på mellan 1 till 3 år. Installation av fönsterfilm är ett säkert val! Kontakta oss idag för mer information om hur ni kan spara pengar och miljö!

Kontakta Filmtek