fbpx

Grundläggande om fönsterfilmer

Du kanske har hört begreppen fönsterfilm och solskyddsfilm, men är du medveten om allt det fantastiska som dessa innovativa filmer kan göra? Från att spara energi till att hjälpa till att förhindra möbler från att blekna, vi vill dela information om fönsterfilm och några av deras mer populära användningsområden.

GRUNDLÄGGANDE OM FÖNSTERFILM

Enkelt uttryckt består fönsterfilmer av ett tunt, kraftigt ark av polyestermaterial (PET) som behandlas på olika sätt för att förbättra utseende och prestanda hos befintliga fönster när de appliceras. Vanligtvis appliceras filmen på insidan av befintliga fönster som en eftermontering. för att ordentligt fästa på glaset har ena sidan av filmen ett lim som binder filmen till glasytan och den andra sidan har en reptålig beläggning för hållbarhet. I vårt skandinaviska klimat med moderna glas där isolerglas är standard måste man i många fall applicera fönsterfilmen på utsidan, detta på grund av risken för termisk sprickbildning kan ske då värmeansamlingen blir för hög.

Det finns fönsterfilmer som skapats speciellt för många områden, vi har valt att dela in dem i fyra kategorier

  • Solskyddsfilmer – Designade att reducera värmeinstrålning, skapa behagligare ljus och bättre livs- och arbetsmiljö.
  • Skydds- och säkerhetsfilm för att uppgradera och säkra vanligt glas för splitter. Genom en applicering på vanligt glas kan man skapa olika typer av skydds- och säkerhetsglas.
  • Inredningsfilm –Dessa filmer är helt enkelt skapade för att ge glas och glasväggar ett trevligare utseende. Skapa vackra miljöer med färgade och mönstrade filmer. Filmtek erbjuder det bredaste urvalet.
  • Specialfilm – Här har vi sorterat in olika typer av filmer som kan uppgradera ert kontor med olika funktioner. Vi kallar det Kontor 2.0

POPULÄRA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN FÖR FÖNSTERFILMER

Energibesparing

Att hålla ett hem eller en kommersiell byggnad bekväm innebär användning av ett VVS-system. Det uppskattas att ungefär 30% av behovet av kylning och uppvärmning är ett resultat av värme som passerar genom fönsteröppningar. Med en av våra moderna fönsterfilmer kan man skapa en barriär som faktiskt fungerar som en isolator på ditt fönster. Håller värmen ute på sommaren och hjälper till att behålla värmen på vintern. Resultatet av detta är att ditt VVS-system inte behöver arbeta lika hårt för att hålla utrymmet vid önskad temperatur. Genom att minska arbetsbelastningen på VVS-systemet, minskar du den energi som behövs för att hålla ditt hem eller lokal bekvämt.

Bländreducering & kontroll av starkt ljus

Modern arkitektur har ofta stora fönster. Även om detta öppnar upp ett utrymme, ger dessa stora glasytor ofta bländningsproblem vid vissa tider på dagen. Fönsterfilm kan användas för att minska bländning med upp till 87 %, avslappna ögonen och göra det lättare att göra saker som att titta på en dator eller tv-skärm. Dessutom, eftersom moderna fönsterfilmer är gjorda med helt transparenta, distorsionsfria material, förutom bländningsreduktionen, kommer dina vyer att bibehållas och du kommer förmodligen inte ens veta att fönsterfilmen finns där.

Bevarande av inredning

Låt oss först diskutera vad som exakt orsakar blekning. En vanlig missuppfattning är att solens UV-strålar är det som orsakar solskadade golv, möbler och inredning. Även om dessa UV -strålar verkligen är den största komponenten som orsakar blekning, som detta diagram illustrerar, står de bara för 40% av totalen. Solvärme, eller värmen du känner passerar genom dina fönster och det synliga ljuset som strömmar in är också viktiga bidragsgivare. Dessa står för ytterligare 25 % var och en av orsakerna till blekning. Den sista faktorn är listad som ”annan” eftersom den består av en mängd saker som är svårare att kontrollera och inte är stora övergripande bidragsgivare. Det här är saker som inre belysning och luftfuktighet.

Dekorativa Inredningsfilmer och varumärke i glas
Inredningsfilm Kaleidoscope

Att installera dekorativa fönsterfilmer, så kallade inredningsfilmer på glas kan ge sekretess för de som vistas i rummet. Möjligheterna är nästan obegränsade eftersom dekorativa fönsterfilmer kommer i frostad, tonad eller färgad fönsterfilm med olika opacitetsnivåer för att få den integritet du behöver utan att offra naturligt ljus. Dessutom kan dekorativa fönsterfilmer användas för att visa företagets varumärke eller för att anpassa ditt utrymme med unika mönster, tryck eller mönster, inklusive stilar som liknar texturerat glas. Slutligen är dessa filmer lätta att rengöra, hållbara och kan tas bort enkelt och billigt utan att skada glaset.

Skydd och säkerhet

Det är förmodligen ingen överraskning för dig att fönster är de mest sårbara delarna av någon byggnad. De representerar enkla inträdespunkter för personer som kan innebära skada för de boende, byggnaden själv eller dess innehåll. Dessutom, i en naturkatastrof eller en katastrof som orsakats av människor, är flygande glas från fönster ofta en stor bidragande orsak till skador och dödsfall. Men när professionellt installerade skydds- eller säkerhetsfilm läggs till, spricker inte glaset lika enkelt, vilket försenar inkräktarens inträde och förhindrar att flygande glassplitter skadar någon.

Om du har några frågor, vill ha mer information om fönsterfilmer, kontakta någon av våra medarbetare, de är proffs för svar på dina frågor och för att boka en kostnadsfri konsultation och offert.

Kontakta Filmtek