fbpx
Föregående bild
Nästa bild

Insynsskydd för dina fönster

Oavsett om du bor på nedersta botten i ditt lägenhetshus, har värdeföremål på ditt kontor eller bara vill undgå omvärldens blickar så kan du använda insynsskyddande fönsterfilm. På Filmtek kan vi erbjuda ett brett utbud av glasfilm som skänker dig större avskildhet och ökad säkerhet. Våra insynsskydd går att anpassa speciellt för dina rutor och glasytor och finns att få i en mängd snygga utföranden. Välj mellan spegelfilm, tonade rutor eller glasfilm med frostig look, m.m.

Vilket insynsskydd passar till mina fönster och glasytor?

På Filmtek hjälper vi både privatpersoner och företag att skydda sina hem och verksamheter från oönskade blickar. I vårt sortiment hittar du insynsskyddande film från världens ledande tillverkare och i kombination med vår montering kan du se fram emot ett enastående resultat som håller över tid.  

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt insynsskydd för dina fönster.

Fönsterfilm - Snyggt insynsskydd till konferensrum och kontor

Det finns många fördelar med att montera insynsskyddande glasfilm på din arbetsplats. I fråga om utvändigt bruk så kan våra insynsskydd bland annat hjälpa till med att:

  • Förhindra att skärmar bländas av solljus och reflektioner utifrån
  • Låta er arbeta ostört utan att bli iakttagna av obehöriga personer
  • Bevara affärshemligheter och dölja värdeföremål
 

Utöver rent praktiska anledningar finns det dekorativa och estetiska fördelar. Vi har snygga insynsskydd som möjliggör en personlig touch på inredningen.  Kika gärna på våra inredningsfilmer för att finna inspiration!

Är din verksamhet i behov av högre skydd? Kolla in våra säkerhets- och skyddsfilmer för fönster.

Insynsskydd för kontor är också viktigt när det kommer till konferensrum och möteslokaler. Många konferensrum består av glasväggar som förvisso stänger inne ljud men inte kroppsspråk och minspel. För att försäkra dig om att det som sägs på viktiga möten stannar hos de som deltar behöver du ett bra insynsskydd för dina glasytor

Vårt breda sortiment av inredningsfilmer låter dig inreda ditt kontors glasrutor och fönster så att det passar med er övriga identitet – och på samma gång öka tryggheten på arbetsplatsen. I det här blogginlägget hittar du fler tips på hur du ska inreda ditt kontor med inredningsfilm

Spegelfilm, envägsfilm eller “spionfilm” – se ut men inte in

Spegelfilm, eller envägsfilm, är ett effektivt sätt att skydda sig från insyn. Denna fönsterfilm låter dig se ut genom fönstret utan att någon kan se in. Utifrån syns istället en spegel som reflekterar omgivningen. Denna typ av insynsskyddande fönsterfilm fungerar som så att en sida har belagts med metallmolekyler som ökar reflektionen på den sidan som är ljusast. Således blir effekten av envägsfilm den motsatta när det är mörkt ute och ljust inne. Då kommer utomstående istället att kunna se in genom fönstret medan du bara kommer att se din spegelbild i rutan. Se vår specialfilm Total spegel

Av detta skäl lämpar sig spegelfilm bäst för kontor som har verksamhet dagtid eller för fönster som går att dra för kvällstid (med till exempel gardiner eller persienner). Spegelfilm är också mycket användbart i förhörsrum och liknande platser, vilket gör att den ibland också kallas spionfilm.

Skydda ditt hem från insyn med insynsskyddande film

Bor du i en lägenhet på nedre botten eller har en villa med fönster som vetter mot gatan? Genom att montera insynsskyddande fönsterfilm kan du njuta av avskildhet utan att behöva leva i persiennernas halvdunkel. Fönsterfilm har också den fördelen att den inte bara skyddar mot insyn utan även mot skadlig UV-strålning. Detta har inte bara en positiv effekt på inomhusmiljön utan skyddar även din inredning från att solblekas. Mer om detta kan du läsa på vår sida med solskyddsfilmer.

Välj insynsskydd från Filmtek för bästa resultat

Med 30 år i branschen har vi den erfarenhet och kunskap som krävs för att leverera precis rätt glasfilm för dig. Oavsett om du vill skydda dina fönster från insyn eller inreda med snygga specialfilmer så hittar du garanterat det du söker i vårt sortiment. Vi utför montering i de flesta större städer i syd- och mellansverige. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Tips från experten

Läs gärna detta innan du kontaktar oss angående insynsskydd.

Solfilm som insynsskydd fungerar främst och bäst under dagen när det finns naturligt ljus utomhus. 

På natten, eller när ljusförhållandena är dåliga, när rummet är upplyst inifrån, kan insynsskyddet vara begränsat. Därför används ofta gardiner eller andra metoder för att öka integriteten på natten när det är mörkt utomhus och lättare att se in i rummet. 

Sammantaget är solfilm som insynsskydd en utmärkt lösning för att reglera ljus, värme och integritet under dagen, men andra åtgärder kan krävas för nattlig sekretess. 

Ljusförhållande ska vara 5:1 för bäst resultat, det innebär enkelt beskrivet att man får insynsskydd genom att ljuset skapar reflexer i glas/film ytan och på så sätt gör det svårt att se genom glaset/filmen. 

Titta på det utrymmet som ni vill ha insynsskyddat och undersök era ljusförhållanden. En insynsskyddade solfilm kommer alltid att minska ljusinsläppet, hur mycket beror på omkringliggande ljusförhållanden.

/ Patric Isacson, VD på Filmtek

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Övriga produkter

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Produkt 1

Produkt 1

Produkt 1

Produkt 1

Produkt 1

Produkt 1

Kontakta Filmtek