fbpx

Klar UV1 C

Specialfilm för filtrering av UV-strålning

Att skydda sig från UV-strålning är viktigt för både hälsa och komfort, och en effektiv metod för detta är att montera en klar film på glasen i fönster och fordon. UV-strålning, eller ultraviolett strålning, kommer från solen och delas in i UVA, UVB och UVC-strålar. UVA-strålar tränger djupt in i huden och kan leda till för tidigt åldrande, medan UVB-strålar kan orsaka solbränna och bidra till utvecklingen av hudcancer. UVC-strålar filtreras i stort sett bort av jordens atmosfär och når inte jordytan.

För det första, hälsoriskerna som UV-strålning medför är betydande. Långvarig exponering för UV-strålar även genom glas ökar risken för hudcancer, inklusive de farligare formerna som malignt melanom. Det kan också leda till andra hudåkommor som solkeratos och försämring av immunförsvaret. Dessutom kan UV-strålning skada ögonen.

Att montera en klar UV-skyddsfilm på fönster och glas i hem och andra offentliga byggnader ger ett osynligt men effektivt skydd mot dessa faror. Filmen blockerar upp till 99,9 % av UV-strålarna, vilket avsevärt minskar risken för hud- och ögonskador. Detta skydd är särskilt viktigt i miljöer där människor vistas under lång tid, som i hemmet, på kontoret eller i bilen. Dessutom förhindrar UV-skyddsfilmen att interiörer bleknar och försämras, vilket är vanligt när möbler, golv och bilklädsel utsätts för direkt solljus under längre perioder.

Utöver hälsoskydd och bevarandet av interiörer bidrar UV-skyddsfilmen till ökad komfort. Den kan minskar värmen från direkt solljus, vilket kan leda till en behagligare inomhusmiljö och minska behovet av luftkonditionering. Detta i sin tur kan resultera i energibesparingar och lägre elräkningar.

Sammanfattningsvis är installationen av en klar UV-skyddsfilm på glasen en enkel men mycket effektiv metod för att skydda sig mot de skadliga effekterna av UV-strålning. Den bidrar till bättre hälsa, skyddar inredning och förbättrar komforten i både hemmet och bilen. Att investera i en sådan lösning är en klok och långsiktig åtgärd för att säkerställa ett tryggare och bekvämare liv.

Produktfakta

Filmtek Klar UV1 C *

Synligt ljus (380 - 780 nm)

Transmission synligt ljus

Reflektion insida

Reflektion utsida

90%

9%

9%

Solenergi (300 - 2500 nm)

Transmission

Reflektion

Absorption

Total solenergi reduktion (TSER)

Solfaktor (g)

Skuggningskoefficient

84%

9%

7%

15%

0.85

UV Reduktion (280–380 nm)

> 99%

*C = Invändig produkt

All data reported have been measured, calculated and reported in accordance with European Standard EN410 and EN673. The technical results are subject to variations within industry standards. These test data only contain results that were obtained after the use of specific test procedures and standards. Extrapolation of the data of the sample or samples relating to the batch or lot from which data were obtained may not correlate and should be interpreted with caution. Filmtek is not responsible for differences in quality, composition, appearance, performance, or other feature of a similar product produced by persons or under conditions over which Filmtek has no control.

Galleri

Information och foton tillhandahålls endast i informationssyfte och Filmtek som tillhandahåller produkten förbehåller sig rätten att när som helst ändra sammansättningen i deras filmer.
Se våra garantivillkor för ytterligare information.

Underhållsinformation

Produkten har ett förstärkt ytskikt som motstår repor och klarar fönstertvätt och även starkare lösningsmedel. Vid användning av lösningsmedel efterskölj med rent vatten för att säkerställa att inga rester fastnar på ytan. Anlitar ni personer att tvätta era glas så säkerställ att de är medvetna om att ni har fönsterfilm monterat på glasen. Tvätta inte glasen de första 30 dagarna efter montage. Sätt inga dekaler, klistermärken eller andra föremål filmen efter montage. Vissa av våra filmer ska toppförseglas efter montage för att livslängden och garantier ska bli optimal.

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Övriga produkter

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Kontakta Filmtek