fbpx

Inspiration för kontor – Det behöver du för att skapa en härlig arbetsplats

Att fylla våra hem med härliga möbler, snygga detaljer och en variation av trevliga färger är något som de flesta av oss gör med glädje. Men när det kommer till kontorsinredning tycks vi tappa all inspiration och kreativitet. Som tur är kan vi se en positiv spiral när det kommer till denna trend då många har insett hur viktigt det faktiskt är med en trevlig arbetsmiljö. Både för motivationen och kreativiteten på en arbetsplats. 

Det händer ibland att vi flyttar, planerar en renovering eller helt enkelt ledsnar på det nuvarande kontoret. I de tillfällena kan lite extra inspiration behövas för att komma igång. I detta inlägg ger vi dig tipsen att inspireras av!

Inspireras av färger och mönster

Under 2022 hoppas vi på att se fler kontor stylade i härliga kombinationer av färger och med snygga och genomtänkta detaljer som livar upp arbetsmiljön. Behöver du inspiration till hur du ska inreda ditt kontor? Det första steget är att inte vara rädd för att kliva utanför den vita och pastellfärgade boxen. Försök vara kreativ i dina val av färger och se om du kan piffa till inredningen med snygga mönstrade kuddar eller gardiner. Välj udda stolar som tillsammans skapar ett unikt intryck eller måla konferensrummen i olika färger för extra inspiration och kreativitet under viktiga möten. 

Med FilmTeks snygga fönsterfilm kan du även dekorera kontorets glas- och fönsterpartier på nya kreativa sätt, för att på så sätt skapa en härlig arbetsmiljö. Kolla in vår Abstract-serie som erbjuder ett stort utbud av mönstrat fönsterfilm. Här hittar du bland annat Floral i ett vackert vårtema eller Jungle som med sitt djungeltema bidrar med en exotisk atmosfär till ditt kontor. Kolla även in det geometriska utbudet hos serien Geometric. Även denna serie erbjuden en bred variation av 

fönsterfilmer i olika mönster. Dessa öppnar upp för möjligheten att dekorera dina glas- och fönsterklädda ytor precis som som du vill ha dem. 

Kontor frostat glas

Prioritera sköna ytor till för avkoppling

Bra rast- och aktivitetsytor har kommit att bli en allt mer betydelsefull del av det moderna kontoret. Nöjda och utvilade anställda är mycket viktiga för ett företag. Därför är också mysiga ytor att vila och umgås på av stor betydelse. Skapa trevliga och snygga loungegrupper där man kan sjunka ner i sköna soffor och fåtöljer. Dekorera med lampor, böcker och andra prydnadssaker för att skapa en hemtrevlig känsla. En återkommande trend bland kontorsmöbler är skinn- och läderklädsel. Inred med soffor, fåtöljer och stolar i läder för ett snyggt och stilrent intryck som håller i längden. 

För att skapa avskilda delar på kontoret till för att koppla av eller umgås med kollegor kan fönsterfilm vara ett mycket praktiskt hjälpmedel. Har du exempelvis ett stort glasparti som skiljer denna del av från resten av kontoret kan du sätta upp fönsterfilm från Lines-serien som skyddar från insyn och skapar en privat atmosfär. Kolla exempelvis in de unika fönsterfilmerna Europa eller Riga som båda ger en snygg touch till ditt kontor. 

Om kontoret istället har många stora fönster som vetter ut mot en folkfylld gata kan mörkläggande fönsterfilm komma väl till pass. Välj mellan Opak Svart eller Opak Vit. Dessa skyddar mot insyn samt stänger ute all ljus för en mysig och avslappnande atmosfär.

Med frostat glas får du avskildhet för att kunna hitta koncentrationen. Användandet av film för att frosta glas och fönster är i de flesta fall en betydligt mindre investering än att använda blästrat glas. För den händige är den frostade fönsterfilmen också smidig att sätta upp.

För kontor i gatuplan kan det även vara relevant att kolla även in vår säkerhetsfilm. Säkerhetsfilm som stärker ditt kontors fönsterpartier och skyddar mot inbrott och skadegörelse. 

Är du intresserad av att införskaffa dig en mörkläggande fönsterfilm eller något annat från vårt breda sortiment till ditt kontor, kan du alltid kontakta oss per e-mail eller telefon. 

Inredningsfilm Abstract Filmtek
Vår fönsterfilm för inredning Abstrakt är snygg

 

Skapa en transparent och öppen lokal 

En av de viktigaste delarna för dig som behöver inspiration till ditt kontor är att tänka transparent och öppet. Kontor utan solida väggar skapar en viktig känsla av rymd. Det tar även på ett effektivt sätt vara på dagens ljus och ger bättre cirkulation av luft. Med rumsavdelare, skärmväggar eller glasväggar med fönsterfilm skiljer du av de olika delarna av kontoret från varandra. Detta utan att mista känslan av rymd i lokalen.

Med FilmTeks fönsterfilm kan du på ett smidigt sätt separerar en del av kontoret från en annan samt skapa mindre privata utrymmen. Här hittar du även inspiration till dina konferensrum som du på liknande sätt kan skilja av med fönsterfilm. De flesta av våra fönsterfilmer är framtagna för att ge ett optimalt ljusinsläpp. Du vill även på kontoret kunna ta vara på det viktiga dagsljuset. Har ditt kontor väldigt ljusinsläpp kan du testa vår solskyddsfilm som skyddar mot solvärme för en mer behaglig arbetsmiljö. 

Att tänka öppet och transparent är av de viktigaste delarna för det moderna kontoret. Det är viktigt att du på en och samma yta både kan hålla i privata möten och sociala umgängen. Något som skapar en känsla av gemenskap. Att ha ett kontor med fri placering och många utrymmen att arbeta på har även visat sig ta fram människors kreativa sidor.

kontor med solskyddsfilm

Fyll ditt kontor med växter 

Inred med växter för att skapa ett hemtrevligt kontor där alla kommer trivas. Växter bidrar till en skön arbetsmiljön och skapar en bättre luftkvalité samt ökar människors produktivitet. Letar du efter inspiration till ditt kontor bör du därför kolla in olika sätt som du kan inreda med växter på. Placera härligt grönskande växter i olika storlekar på bord, bänkar och golv. Låt dem hänga från taket eller skapa en vägg fylld av gröna blad. Läs mer om hur växter kan bidra till en bättre kontorsmiljö i denna artikel

kontor med växter

Tänk hållbart när du letar inspiration till ditt kontor  

Precis som med allt annat finns det trender som kommer och går inom kontorsinredning. Att styla och inreda ett kontor kostar oftast en hel del och därför bör du tänka långsiktigt i dina val. Att inreda ett kontor hållbart handlar inte bara om att välja produkter som är bra för miljön, utan lika mycket om att köpa inredning för kontoret som inte går ur tiden. 

Välj stilrena alternativ. Våga vara kreativ men tänk också på att inreda med möbler och pynt som du inte tröttnar på. Något som håller under en längre tid är FilmTeks fönsterfilm. Skapa kreativa och snygga detaljer och dela upp kontorets ytor med hjälp av vårt stora utbud av fönsterfilm. Vi hjälper dig att skapa ett stilrent kontor som kommer hålla i många år. Beställ din fönsterfilm hos oss redan idag. 

Tavlor, posters och snygga detaljer 

När du letar inspiration till din kontorsinredning får du inte glömma bort alla viktiga detaljer. Pryd väggarna med tavlor och posters i härliga mönster och färger. Detta kommer liva upp stämningen samt ge färg åt de kanske annars vita och trista väggarna. När du inreder med tavlor och posters erbjuds du möjligheten att låta din kreativa sida komma fram då det inte finns några tydliga regler för hur du ska placera och kombinera dem.

Kom ihåg att FilmTeks fönsterfilm fungerar likt posters fast på glas. Med vårt stora utbud av fönsterfilm i olika mönster och färger kan du pynta ett glas- eller fönsterparti för ett härligt resultat. Kolla in våra färgade fönsterfilmer av polyester som kommer i en mängd olika nyanser. Till exempelvis Matt Grön och Matt Rosa. Testa även vår serie i genomskinligt färgat fönsterfilm där du måste kolla in den vackra färgen Blue Ocean C

Rum med målning

Utnyttja de utrymmen som finns 

Vare sig du behöver inspiration för hur du ska inreda ett stort eller litet kontor är det alltid viktigt att utnyttja det utrymme som finns på ett så effektivt sätt som möjligt. För dig med ett litet kontor finns det en mängd smarta förvaringslösningar som är både snygga och praktiska. Något som också får ditt kontor att kännas större än vad det egentligen är. Lås dig inte vid tanken att du har för lite plats. Ett mindre kontor känns exempelvis ofta mer hemtrevligt och genuint. Har du däremot stora utrymmen som du inte vet vad du ska göra med bör du fylla rummet med fler detaljer. Inred med härliga loungemöbler, stora växter samt glaspartier med fönsterfilm som skiljer de olika utrymmena från varandra. 

Behöver du fler tips och råd eller är du intresserad av att införskaffa dig något från vårt breda sortiment av fönsterfilm, är du välkommen att kontakta oss per e-post eller telefon. Vi är alltid tillgängliga, redo att svara på dina frågor. 

Kontakta Filmtek