Tekniken rusar iväg inom många områden, även i fönsterfilms industrin! Under kommande vinter kommer vi att presentera nya fönsterfilmer med den allra senaste tekniken inom energibesparing.

Vi har varit på en förhandsvisning där nästa generations Low-E filmer presenterades, Low-E är engelska uttrycket för låg emissions och det är det som styr U-värde i glas. Riktigt intressanta produkter som kommer.

De bästa energiglas som finns på marknaden idag har ett emissionsvärde på 0.03 vilket är väldigt bra, fönsterfilmen som vi har fått presenterad idag har ett emissionsvärde på 0.07, alltså aningen högre än det bästa glaset. Med denna film kommer vi att kunna sänka U-värdet på många befintliga glas och därigenom spara stora mängder energi.

Ett vanligt enkelt isolerglas (D4-12) har t.ex. ett U-värde på ca 2,5 som standard, monterar vi den nya fönsterfilmen på detta glas så kommer U-värdet enligt de beräkningar som presenterades idag att sänkas ner till 1,4 – 1,6, vilket skulle ge otroligt stora besparingar.

Vi ser fram emot att kunna presentera detta ytterligare under kommande vinter.