fbpx

Reeded film ger dekorativa glas

Reeded fönsterfilm

Reeded glas är också känt som räfflat glas/ribbad glas, som en typ av mönstrat glas tillverkas det genom att pressa halvsmält glas mellan metallrullar för att skapa ett distinkt mönster. Räfflat glas ger applikationerna visuellt intresse och förbättrar integriteten genom att skapa subtila ljus-förskjutningar. Ibland kallas glaset även för barberarglas, eftersom tidigare vara det ett populärt inslag i barberarsalonger.

Reeded film på vanligt glas för att efterlikna tillverkat glas.

Reeded fönsterfilm är en typ av fönsterfilm som är gjort att efterlikna glaset ovan och används för att uppgradera vanligt glas. Det har ett liknande mönster av vertikala linjer eller ”vass” på ena sidan. Det används ofta för dekorativa ändamål eller för att lägga till avskildhet till fönster. Filmen är vanligtvis gjord av ett genomskinligt plastmaterial som fästs på fönstrets yta med hjälp av en självhäftande baksida. När det appliceras på ett fönster skapar mönstret en texturerad, frostad effekt som skymmer sikten från utsidan, samtidigt som ljuset släpps igenom. Reeded fönsterfilm är lätt att installera och kan skäras för att passa alla storlekar på fönster. Det är ett populärt val för användning i bostäder och kommersiella miljöer. Har du skåp med glasdörrar som du vill ska se snyggare ut så är detta ett alternativ som ger ett lyft.

Filmtek har kanske Sveriges största sortiment av solskyddsfilmer, säkerhetsfilmer, inredningsfilmer och andra typer av filmer för att uppgradera vanligt glas och lägga till eftersträvade egenskaper.

Kontakta Filmtek