fbpx

Säkerhetsfilm fönster

Säkerhetsfilm fönster och glas i dörrar förstärker glasets motstånd vid inbrott och olyckshändelser eller skadegörelse. Att försöka forcera ett glas eller en dörr som är utrustat med säkerhetsfilm från Filmtek är mycket svårt. Glasförstärkningen kommer att hålla ihop glaset och reducera mängden farligt glassplitter som blir konsekvenserna av ett krossat glas. Man skyddar därmed inredning, personal och ägodelar som kan ta skada och behöva ersättas.

Säkerhetsfilm fönster – vårt sortiment

Säkerhetsfilmen finns i flera tjocklekar och säkerhetsklasser beroende på vilket skydd man känner att man behöver. Säkerhetsfilmen monteras invändigt på glasen och förseglas ofta med en speciell silikon som biter fast i både det förstärkta glaset och karmen för att få bästa motståndskraft. Det finns även säkerhetsfilm som kan monteras utvändigt på glasen för att uppnå ännu högra säkerhetsklass och ytterligare försvåra intrång. I vårt sortiment finns även så kallade repskyddsfilmer, dessa monteras på utsidan av glas som är utsatta för klotter och repning och bildar då en så kallad offeryta, denna yta är till för att ta stryk och därefter bytas och på så sätt spara pengar på dyra glasbyten. Även kallad Antigraffiti film.

Säkerhetsfilm fönster

Säkerhetsfilm förstärker glas

Förstärkning av glas med säkerhetsfilm skapar säkrare miljö att arbeta i. Ett krossat glas kan orsaka flera dagars stillestånd och minskad försäljning och i värsta fall förstörda inventarier eller varor. Om ett glas krossas efter det laminerats med en skyddsfilm eller säkerhetsfilm påverkas verksamheten minimalt och man kan i de flesta fall fortsätta precis som vanligt. Glassplitter kan få förödande konsekvenser inom livsmedelsindustrin, ingen handlare eller butik vill riskera att sälja varor som kanske har splitter i sig.

Säkerhetsfilm för skydd

En olycka händer så lätt, både i hemmet, på arbetet, eller i skolan. Skador från glas och glassplitter är riktigt farligt och kan orsaka stora och svåra eller rent av dödliga skador. Glas laminerat med säkerhetsfilm håller det krossade glaset på plats och förhindrar många skador och olyckor. Vid brand går vanligt floatglas lätt sönder och då får branden mer syre och situationen förvärras. Med säkerhetsfilm på dina fönster så klarar glaset mer och kan därmed minimerar brandskadorna. Säkerhetsfilm är självslocknande och har försumbar rökutveckling.

Olika typer av Säkerhetsfilm till fönster

Säkerhetsfilm till glas och fönster finns både som helt transparent och med olika toningar för att tillföra solskydd och insynsskydd. Alla fönsterfilmer för glas tillverkas av polyester (PET) av högsta kvalitet med eller utan inlagda metallpartiklar. Metallpartiklarna och klistersystemet är av sådan liten mängd att filmen kan klassas som brännbar plast.

Läs mer på varför det finns olika benämningar på dessa filmer för att förstärka och uppgradera vanligt glas här!


Vill du läsa mer om andra typer av fönsterfilmer eller skyddsfilm till fönster för att uppgradera och tillföra egenskaper till glas så kan du göra det här!

Vi lämnar kvalitetsgaranti på alla filmer och montage som utförs av oss

Kontakta Filmtek