fbpx

Säkerhetsfilm ger starkare glas!

Uppgradera vanligt glas till skydds- och säkerhetsglas!

Säkerhetsfilm är en film som appliceras på glasrutor för att öka deras motståndskraft mot skador och intrång

Här är några anledningar till varför säkerhetsfilm är bra.

Skapa starka glas genom att förstärka dem med säkerhetsfilm.

Skydd mot skador:
Säkerhetsfilm kan hjälpa till att förhindra skador på glasrutor. Om en olycka inträffar, som en sten som slungas upp från vägen, kan säkerhetsfilmen hjälpa till att hålla glaset ihop och minska risken för skador på personer som befinner sig i närheten.

Ökad säkerhet:
Säkerhetsfilm kan också förhindra intrång genom glasrutor. Om någon försöker bryta sig in genom fönstret, kommer säkerhetsfilmen att göra det svårare att få tillgång till byggnaden. Säkerhetsfilmen kan också förhindra att glaset krossas och därmed minska risken för skador.

Splitterskyddfilm är en typ av säkerhetsfilm som appliceras på glasrutor för att minska risken för skador vid krossning av glas. Splitterskyddsfilm består av flera lager av polyestermaterial och en limbaserad yta som fästs på insidan av glaset.

Skyddsfilm för att förstärka glas mot inbrott, skador och explosioner. Filmtek är specialister.

Om glaset krossas, hålls skärvorna fast vid splitterskyddsfilmens yta och minskar risken för att de ska sprida sig och orsaka skador på personer eller egendom. Detta kan vara särskilt viktigt i offentliga miljöer eller byggnader där glasrutorna kan utgöra en fara om de krossas.

Det finns olika typer av splitterskyddsfilm som kan väljas beroende på vilka behov och krav som finns för en viss applikation.

Laminera glas med skyddsfilm:
Denna typ av uppgraderat glas skapas genom att ett polyesterlaminat limmas samman med en glaset. Om glaset krossas, kommer plastfilmen att hålla bitarna samman, vilket minskar risken för att skärvor och bitar sprids och orsakar skador.

Sol- och UV-skydd:
Vissa säkerhetsfilmer har också förmågan att skydda mot skadliga UV-strålar och värme. Detta kan hjälpa till att minska kostnaderna för kylning och skydda inredningen i byggnaden mot blekning och skador från solstrålning. I vårt sortiment finns dessutom en hel serie med moderna och högeffektiva solskyddsfilmer för att uppgradera vanligt glas och tillföra en massa bra egenskaper.

Sammanfattningsvis är säkerhetsfilm bra eftersom det kan öka säkerheten, skydda mot skador och minska kostnader för underhåll och reparationer.

Uppgradera glas är ett snabbt, kostnadseffektivt sätt att tillföra bra egenskaper till vanligt glas.

Kontakta Filmtek