fbpx

Solfilm sparar pengar och energiresurser – uppgradera era fönster

Att göra fastigheter mer energieffektiva är inte bara bra för miljön utan kan också ge betydande kostnadsbesparingar över tid. Ett effektivt sätt att uppnå detta är genom att överväga installationen av solfilm på dina fönster. I detta blogginlägg kommer vi att utforska hur solfilm kan bidra till energieffektivitet och långsiktiga besparingar för din fastighet.

Solfilm och energieffektivitet

När solens strålar träffar dina fönster, kan det resultera i ökad inomhustemperatur och ökad användning av luftkonditioneringssystem. Solfilm fungerar som en barriär mot överskottsvärme genom att reflektera och absorbera solenergi innan den når ditt inre utrymme. Genom att minska värmeinstrålningen minskar solfilm behovet av att konstant köra kylsystemet, vilket i sin tur sänker energiförbrukningen.

Kostnadsbesparingar över tid

Den initiala investeringen i solfilm kan verka som en utgift, men det är viktigt att se det som en långsiktig investering med potentiellt betydande avkastning. Genom att göra fastigheter mer energieffektiva minskar solfilm belastningen på kyl- och uppvärmningssystem, vilket resulterar i lägre elkostnader över tid. Fastighetsägare kan se besparingar på energiräkningen, och de ekonomiska fördelarna kan vara märkbara under filmens livslängd.

Hur solfilm fungerar för kostnadsbesparingar

Reflekterande egenskaper

Solfilmen reflekterar en betydande del av solens strålar, särskilt de som orsakar överdriven värme. Detta bidrar till att hålla inomhustemperaturen på en bekväm nivå, vilket minskar beroendet av kylsystemet. Genom mätningar genom åren på olika fastigheter har vi noterat sänkningar av den instrålande energin med mellan 4-8 grader.

UV-skydd:

Solens UV-strålar kan bleka möbler och golv, vilket kan leda till ökat behov av underhåll eller renovering. Solfilmen fungerar som en skyddande barriär mot UV-strålar, vilket förlänger livslängden på ditt inre utrymme och minskar kostnaderna för underhåll och renovering.

Året Runt-nytta:

Solfilm är inte bara användbar under sommarmånaderna. Den isolerande effekten hjälper även till att behålla värmen under vintermånaderna, vilket ytterligare minskar behovet av uppvärmning. Här kan du även läsa mer om vår speciella energisparfilm med dubbel effekt!

Avslutande tankar

Att investera i solfilm för dina fönster är inte bara en investering i fastighetens energieffektivitet utan också i din plånbok. Genom att minska energiförbrukningen och skydda ditt inre utrymme från överdriven värme och UV-strålar, kan solfilm erbjuda långsiktiga kostnadsbesparingar och förbättra komforten i din fastighet. Ta det första steget mot en mer hållbar och ekonomiskt fördelaktig fastighet genom att utforska möjligheterna med solfilm idag. Viktigt att tänka på är att idag kan man filtrera mycket värme utan att göra glasen mörka, släpp in det viktiga dagsljuset för välbefinnande!

Läs mer om hur solfilm fungerar här!

Kontakta Filmtek