fbpx

Solskyddsfilm för skolor och förskolor

Kommuner har ofta som policy att inte använda kyla i sina lokaler. Dessutom är skolor ofta äldre byggnader med sämre ventilation. Därför kanske inte lufttillförseln alltid är den bästa. För att behålla pigga och glada barn och ungdomar i skolan är det därför viktigt att skapa så bra arbetsmiljö. För att på så sätt göra allt för att maximera inlärningen i våra små människor, de är vår ändå vår framtid.

Solskydd och problem med för hög värmeinstrålning kan man lösa på flera sätt! Till exempel kan man montera persienner eller invändiga solskydd av tyg eller annat material. Dock samlar dessa ofta damm och efter en tid av användning kommer dessa att sluta fungera på grund av hård användning. Sätter man solskydd på utsidan så stoppar man värmen och solen tidigare, men ett utvändigt mekaniskt solskydd är ofta hårt utsatt för väder och vind. Man uppskattar kostnaden för underhåll av dessa kostar ungefär 10 % av investeringskostnaden i årligt underhåll. Utöver detta kommer dessutom att kostnader för montage och service är höga.

 

Solskyddsfilm till skolor

Solskyddsfilm på skolor

Vår lösning är att uppgradera de befintliga glasen och tillföra ett solskyddande filter direkt på glasen. Solskyddsfilm kan monteras på alla typer av glas, ibland på insidan och ibland på utsidan. Men en liten varning här – väljer man en film av sämre kvalitet så är livslängden ofta begränsad. Det är därför alla solfilmer i vårt sortiment är speciellt utvalda på grund av sin höga kvalitet. Filmtek har alltid en bra och smart lösning för skolor som behöver solskyddsfilm.

Solskyddsfilm på förskolor

Givetvis behöver även de allra minsta människorna en bra och rätt tempererad lekmiljö. Inga barn ska behöva sitta och leka i allt för varma lokaler. Det är därför Filmtek ofta anlitas för att uppgradera glas i skolor och förskolor för att skapa bättre arbetsmiljö. För alla små, medelstora och även för de allra största människorna har vi en smart och kostnadseffektiv lösning för att slippa för varma lokaler. Låt oss montera en solskyddsfilm och uppgradera glasen i era lokaler och byggnader.

Solskyddsfilm från Filmtek

Filmtek är sedan 30 år specialister på att montera solskyddsfilm på befintliga glas för att uppgradera dessa för att skapa bättre solskydd, säkerhet och design på glas i alla miljöer. Det är därför många kommuner, regioner och företag anlitar oss för att skapa bättre och uppgraderade glas. Istället för att bekosta dyra glasbyten kan man göra de redan befintliga glasen bättre – bra för plånboken och miljön

Skyddsfilm från Filmtek

Kanske har även skolor och offentliga byggnader problem med återkommande glaskross och inbrott, då har vi några smarta lösningar för att förstärka glasen som redan sitter i byggnaden med en säkerhetsfilm eller en skyddsfilm. Kanske har man gamla lokaler där man inte vet om glasen uppfyller Boverkets krav på glassäkerhet. Man anlita oss för en omfattande glasbesiktning innan man tar beslut om att byta en massa glas till höga kostnader. Efter vår besiktning så får du svar på om glasen uppfyller gällande krav. Hittar vi svagheter så får du en rapport och vi kan presentera en smartare och mer kostnadseffektiv lösning för att uppgradera glasen så de uppfyller moderna krav på splitterskydd och personsäkerhet enligt normer och krav som specificeras i klass EN-12600 för personsäkerhet i byggnader.

 

Filmtek levererar och monterar professionella fönsterfilmer

Solskyddsfilm i alla färger och former

Filmtek har varit med i branschen sedan produkterna kom till Sverige och vi har stor erfarenhet av alla typer av glasrelaterade problem. Vi har en smart och kostnadseffektiv lösning på de flesta glasrelaterade problem som kan uppstå.

I vårt sortiment har vi de solskyddsfilmer med äldre teknik som fortfarande är effektiva på att stoppa värme. Men som har relativt hög reflektion och ibland kan störa en fastighetsutseende. Men vi har också de mest moderna och fantastiska solskyddsfilmerna som släpper igenom 75 % av dagsljuset men ändå filtrerar bort över 50 % av den instrålande solvärmen, dessa filmer är lika effektiva som ett modernt solskyddsglas, men kostar en bråkdel av kostanden jämfört med ett glasbyte.

Solskyddsfilm och fönsterfilm är en smart lösning

Samtliga våra produkter är tillverkade av världsledande tillverkare och är alla av högsta kvalitet och kommer att hålla i många år. Våra fönsterfilmer ska absolut inte jämföras med de produkter som säljs på biltillbehörs eller bygg- och inredningsföretag. Denna typ av produkter brukar i regel klara en eller max två soliga säsonger sen tappar de i funktion eller färg och utseende. De fönsterfilmer som finns hos Filmtek är konstruerade och utvecklade för många års hållbarhet och har marknadens ledande garantitider. Dessutom har vi ett montage och kontrollsystem som är designat för er trygghet.

Anlita oss för montage

Ni är välkomna med förfrågan på alla typer av fönsterfilm för att uppgradera och skapa bättre glas – vi har de bästa produkter och de mest erfarna installatörerna. På köpet får ni många års erfarenhet och en massa kunskap.

Välkomna

Kontakta Filmtek