fbpx

Ny teknik ger en fantastisk solskyddsfilm!

Pleolit värmedämpande solskyddsfilm.

Filmtek har tecknat avtal med M.A.M Group i Belgien och kommer från denna säsong att representera denna fantastiska produkt för värmeavvisning genom glas på den Skandinaviska marknaden. Den kommer att finnas i vårt sortiment som en spjutsspetsprodukt. Egenskaper som bibehåller ljusinsläpp men ändå filtrerar bort stora delar av den totala värmelasten från solen. Finns i 3 varianter med ljusinsläpp från 67-75 % och värmereduktion från 53-57 %. Behåll ljuset, slipp värmen!

Pleolit®, en ny teknik, oändliga produktinnovationer

Baserat på vår nyutvecklade och patenterade beläggningsteknik PLEOLIT®, erbjuder vi ett överlägset sortiment av fönsterfilmer som är anpassade till aktuella marknadstrender och kundbehov.

Pleolit® sputtrade fönsterfilmer uppfyller alla spektralt selektiva villkor: osynlig, låg absorption, hög grad av skydd mot infraröd strålning, vilket resulterar i en unik kombination av mer synlig ljustransmission och osynlig avstötning av solenergi. Samma teknik som används i de effektivaste moderna glas. Våra filmer är gjorda av avancerade ädelmetaller och oxider som vakuumavsatts på den mest överlägsna polyestern och uppfyller de strängaste kvalitets- och hållbarhetstesterna.

Reflektera, inte absorbera

Eftersom glassystem blir allt mer komplexa och de flesta fönsterfilmer absorberar för mycket solenergi, blir termiska brott en betydande risk när man installerar solskyddsfilm på insidan.

Pleolit®-filmer har den lägsta absorptionen (22 %) på marknaden, vilket möjliggör installation på de flesta moderna fönsterkonstruktioner som dubbel- och trippelglas.

Pleolit® fönsterfilmer förbättrar inte bara komforten och värme/kyla effektivitet, de är mycket fördelaktiga för miljön. De minskar kraftigt CO2-utsläppen och undviker höga toppbelastningar på nätet, till följd av VVS-förbrukning under varma perioder. Vintertid minskar de behovet av fossila bränslen tack vare förbättrade isoleringsegenskaper.

Tillverkad i EU

Pleolit® tillverkas av Group M.A.M. som är en belgisk baserad tillverkare av innovativa, sputtrade solskyddsfilmer. Våra senaste tillverknings- och förstoftningsanläggningar ligger i Zele (B), vilket gör oss till den första 100 % europeiska tillverkaren av fönsterfilmer.

Group M.A.M. har investerat i en helt ny miljövänlig beläggningsanläggning. Den fullfjädrade sputtervalsbeläggningen, med en filmbredd på över 2 meter, tillåter en mängd beläggningsskikt inklusive metaller, oxider och nitrider.

Många stora byggnader har försetts med Pleolit®-filmer: bland annat har Europaparlamentet, Europeiska kommissionens miljöavdelning, Metropolitan Museum, Coca-Cola och IBM blivit betydligt mer hållbara och energieffektiva.

Kontakta Filmtek