fbpx

UV-skydd för glas – bra för hälsan

UV-strålning, som kommer från solen, är osynlig för det mänskliga ögat men kan ha allvarliga konsekvenser för vår hälsa om vi inte skyddar oss mot den. En av de primära anledningarna till att UV-strålning är farlig är dess förmåga att orsaka skador på vår hud och våra ögon.

När huden exponeras för UV-strålning kan det leda till omedelbara effekter såsom solbränna, vilket kan vara smärtsamt och obekvämt. Men det som är ännu mer oroande är dess långsiktiga effekter. Upprepad exponering för UV-strålning kan orsaka hudskador som rynkor, åldersfläckar och i värsta fall hudcancer, inklusive malignt melanom, den mest allvarliga formen av hudcancer.

UV-skydd för miljöer där människor vistas

UV-strålning kan även skada våra ögon och öka risken för ögonsjukdomar såsom grå starr och åldersrelaterad maculadegeneration (AMD), vilket kan leda till synförlust med tiden.

Därför är det av yttersta vikt att skydda sig mot UV-strålning, särskilt när vi vistas utomhus under soliga dagar. En effektiv metod för att göra detta är att använda solfilm eller UV-skyddsfilm på fönstren. Dessa filmer fungerar som en barriär mot UV-strålning och hjälper till att minska risken för skador på både hud och ögon.

  • UVA (315-400 nm)
  • UVB (280-315 nm)
  • UVC (100-280 nm)

Genom att installera solfilm eller UV-skyddsfilm på våra fönster kan vi skapa en säkrare och mer hälsosam miljö inomhus samtidigt som vi minskar risken för hudskador och ögonsjukdomar. Det är en investering i vår hälsa och välbefinnande som kan betala sig på lång sikt. Så nästa gång du funderar över att skydda dig mot solens skadliga strålar, tänk på att solfilm och UV-skyddsfilm kan vara en av de mest effektiva lösningarna för att hålla dig säker och sund.

Läs mer om UV-strålning hos Strålskyddsmyndigheten här eller hos Världshälsoorganisationen här!

Kontakta Filmtek