fbpx

UV-Strålning och blekning

UV-strålning kan orsaka skador som denna till värdefulla tillgångar inuti en byggnad, tänk vad det kan göra för din hud. Enligt Skin Cancer Foundation , inte ens att vara inomhus kan erbjuda fullständigt skydd eftersom du kan sola eller bränna dig till följd av strålar som tränger genom fönster. Solbränna orsakas av UVA- och UBV strålar, enligt American Cancer Society. Även under molniga dagar, kan UV-strålning orsaka skador, upp till 80 procent av solens UV-strålar kan tränga genom ett tunt molntäcke. Bara för att du inte kan känna de varma solstrålarna betyder inte att du är säker, skadlig UV-strålning kan fortfarande komma in genom glas för att orsaka skada. (Värmen du känner från solen kommer från infraröda strålar, inte UV-strålar.) UV-strålning är kumulativ, vilket innebär den totala skadan du mottar är direkt relaterad till hur ofta du utsätts för UV-strålar. Den skada denna strålning orsakar kan i slutändan leda till hudsjukdomar som cancer. Det finns flera alternativ för kommersiella fastighetsägare som vill styra penetrationen av UV-strålar för att skydda hyresgäster och boende. Gardiner, persienner och markiser är alternativ, även om de blockerar vyer och kan skapa mörka innemiljöer. Fönsterfilm kan dock blockera upp till 99,9 procent av skadliga UV-strålar samtidigt som de ger en fri sikt, ett naturligt dagsljus som minskar krav på artificiell belysning. Fönsterfilm minskar också solenergitransmission, vilket kan minska kostnader för kylning, låg-e fönsterfilmer hjälpa till att hålla strålningsvärme inne på vintern och ute på sommaren för året-runt fördelar.

  • Har någon av er byggnad upplevt blekning eller skada till följd av solens UV-strålar?
  • Vad gjorde du för att stoppa det?
  • Kontakta Filmtek vi har en snabb och säker lösning.]]>

]]>

Alla som har längtat lite för mycket efter första semesterdagen på stranden vet mycket väl om vad det kan kosta att spendera för mycket tid under solens skadliga strålning.

Det som inte alla reflekterar över är att även icke-levande material tar stor skada från uv-strålning. Det är först när man justerar vardagsrumsbordet som man inser dess skugga har lämnat en permanent gradient över tyget i form av bleknade färger.

Som tur är finns det en lösning på detta i form av UV skyddande fönsterfilm! Läs mer om hur dessa kan inkorporeras i ditt hem eller arbetsplats här.

Kontakta Filmtek