Vanliga frågor om solskyddsfilm

Hur väljer jag rätt solskyddsfilm?

 

Hur väljer jag rätt fönsterfilm?

Vad kostar solskyddsfilm med montage?

Här presenterar vi svar på den frågan och många fler.

Vi får många frågor om solskyddsfilm på fönster. På den här sidan har vi försökt att svara på de vanligaste av dem. Här hittar du först länkar om information kring våra produkter!

Har du fler frågor kontakt oss gärna!

Blir det mörkt inne av solskyddsfilm på fönstren?

Det beror på vilken solskyddsfilm du använder. Vi har allt från glasklara filmer som inte mörkar alls till tonade filmer som mörkar en hel del. Fråga oss så hjälper vi dig att välja rätt.

Får jag spegeleffekt på fönstren med solskyddsfilm?

Det beror på vilken variant du väljer. Vi har glasklara fönsterfilmer som inte reflekterar ljuset eller syns alls, men vi har också tonade fönsterfilmer som ger spegeleffekt. Vilken du ska välja beror på vilka funktioner du vill ha. Vill man ha insynsskydd så får man detta genom reflexer som ger spegeleffekt.

Fungerar solskyddsfilm som insynsskydd?

Ja, men välj då en tonad metalliserad variant med hög reflektion, i vissa fall räcker inte det och då ska man kanske ännu hellre välja en frostad film! Har du absoluta krav på insynsskydd så titta på våra helt opaka filmer här och här.

Kan jag montera solskyddsfilm själv?

Alla våra montörer är tränade och utbildade och vi står gärna till tjänst med montage. Vi rekommenderar alltid att en certifierad solfilmsmontör monterar filmen. Väljer du montage från oss så gäller dessutom alla garantier från tillverkaren!

Hur effektiv är egentligen solskyddsfilm?

Det korta svaret är: väldigt effektiv! En solskyddsfilm från Filmtek kan reducera upp till 85 % av värmeinstrålningen. För information om hur mycket värme just din kombination av film och glas kommer att ta bort beror nämligen både på glasets egenskaper och på vilken film du väljer.

Maximal värme reducering med solskyddsfilm

 

Filtrera bort instrålande värme från solen och skapa trivsammare miljöer för din personal

Hur lång garanti lämnar ni på solskyddsfilm?

5 – 15 år beroende på om det är utvändig och invändig montage. Tänk på att garantin bara gäller om en certifierad solfilmsmontör monterat filmen. Monterar du dit solskyddsfilmen själv lämnar vi ingen garanti.

Kan solskyddsfilm rosta?

Många moderna solskyddsfilmer innehåller olika metaller och vissa av dem kan ”rosta” i kanten vid felaktigt montage. Alla våra utvändiga montage avslutas med en kantförsegling med silikon, detta förhindrar rost och ger dessutom filmen längre hållbarhet då man stänger ute fukt och smuts.

Skyddar solskyddsfilm blekning av möbler och annan inredning?

Ja, alla våra solskyddsfilmer stoppar UV-strålningen från solen med 99 % och det är just UV-strålningen som är största orsaken till blekning. Tänk dock på att viss blekning kan ske ändå på grund av till exempel belysning och hög värme.

Hur mycket pengar kan man spara på att montera solskyddsfilm på glasen?

Eftersom du med en solskyddsfilm på glasen inte släpper in värme på samma sätt behöver du inte heller betala för att kyla ner. VI har ett speciellt sortiment av filmer för vintertid, dessa fönsterfilmer har också viss isolerande effekt!

Vad kostar solskyddsfilm?

Priset varierar beroende på vilken fönsterfilm du väljer, hur många och stora glas du har samt hur åtkomliga dina fönster är. Vi gör alltid en undersökning av glasen före montage och förutsättningar för montaget, och lämnar offert kostnadsfritt. Du får alltid en offert där alla kostnader är inkluderade så du får en exakt prisbild som innan du bestämmer dig.

Kan jag tvätta fönstren som vanligt även om jag har solskyddsfilm?

Den första månaden bör man låta bli att tvätta fönstren så att solskyddsfilmen får torka och härda fast. Därefter kan du tvätta dina fönster precis som vanligt. Vi rekommenderar ljummet såpvatten och en microfiberduk för rengöring.

Vi har det väldigt varmt på vår inglasade balkong – har ni någon lösning?

Det lättaste sättet att minska värmeinstrålningen och få ett bättre klimat på en inglasad balkong eller ett uterum är att låta oss montera en moderna solskyddsfilm. I vårt sortiment har vi valt ut 2 stycken fönsterfilmer med högt ljusinsläpp och hög värmeavledningsförmåga. De två produkterna filtrerar bort 50 % respektive 60 % av den direkta värmen från solen utan att egentligen synas.

Kontakta Filmtek

Share via
Copy link
Powered by Social Snap