Inglasad balkong varmt solskydd

En inglasad balkong att njuta av livet

Rätta oss gärna om vi har fel men när solen skiner blir det stekhett på den inglasade balkongen eller det fina inglasade uterummet. Gardiner och avskärmningar av olika slag åker fram, den fina utsikten och frihetskänslan försvinner och ljusinsläppet vi så gärna vill ha finns inte länge.

Där sitter man och svettas och lider och drömmen om en mysig stund i ett trevligt utrymme försvinner, alla solskydd är neddragna och man kunde lika gärna ha suttit inne i lägenheten.

Vem drömmer inte om att ha en inglasad balkong eller uterum? Ett extra rum som man använder under våren, sommaren och hösten, även när det regnar och blåser! Boendet blir större och luftigare och ger en känslan av frihet och luft.

Ett varmt uterum

Vi har lösningen på problemet! Ett värmedämpande solskyddsfilter direkt monterat på glaset! Helt underhållsfritt och utan att störa utsikten – Vi hjälper er att få ut mer av er inglasade balkong.

Vårt värmedämpande solskyddsfilter till inglasad balkong med över 70 % genomsläpp av ljuset ger er en behagligare upplevelse när solen ligger på. Med en enkel och snabb montering av vårt nästintill osynliga filter som monteras direkt på glaset sänker ni temperaturen med upp till 8 grader.

 • 48 % mer solvärmeskydd på sommaren
 • 41 % mindre värmeutstrålning på vintern
 • Skapa ett ”året runt” utrum eller balkong
varm Inglasad balkong varmt solskydd

Transparent fönsterfilm

Med 70 % insläpp av ljuset så märks filtret knappt och ni behåller utsikten. Det är så osynlig att man kan montera den på enskilda balkonger och knappt se skillnad från grannens varma balkong. Kräver inget extra bygglov då filtret är nästintill osynligt och inte ger några större färgförändringar efter montage. En extra fördel med filtret är att upp till 99 % UV strålning filtreras, vilket leder till minskad blekning av möbler och inredning.

Inglasat uterum

Ett typiskt montage är snabbt utfört och produkten är helt underhållsfri och glasen tvättas och sköts precis som vanligt. Garantitiden är upp till 10 år.

Vår patenterade Pleolit® WG70 kan appliceras på insidan av enkel-, dubbel- och laminerade glasrutor. Det är en unik och marknadsledande glasfilm och som klarar av att monteras på glasytor där man tidigare endast kunde montera på utsidan.

varm Inglasad balkong varmt solskydd
 • Solskydd inglasad balkong
 • Solskydd inglasat uterum
 • Solskyddvinterträdgårdar
 • Solskydd inglasad altan

Tack vare filtrets höga ljustransmission och överlägsna solskyddande egenskaper bildas det en osynlig barriär som värmestrålningen inte kan passera på sommaren. På vintern bildas det ett filter som förhindrar en del av värmeinstrålningen inifrån att tränga ut genom filtret – filtret ger därmed fördelar båda på sommaren och på vintern. Skapar bättre och svalare miljö att vistas i på sommaren och energisparande egenskaper på sommaren. Din inglasade balkong blir därmed bättre året runt!

 • Över 50 % filtrering av solens värme
 • Inga mekaniska delar som kan gå sönder
 • 43 % mindre värmeförlust på vintern
 • Enkel installation på alla typer av glas, passar skjut-, vik- och fasta partier
 • Nästintill osynlig 73 % av ljuset tillåts passera
 • Inget speciellt underhåll – tvätta glasen som vanligt
 • 10 års garantitid från tillverkaren
 • Tillverkad i EU

Beställ värmedämpande solskyddsfilm till din inglasade balkong och njut hela sommaren!

BROCHURE

Discover our brochure

Intresserad? Kontakta oss för en lösning!

Prisexempel:
 En balkong med ca 12 kvm glas kosta cirka 10.000 kr inkl moms, då ingår material och montage, inga kostnader tillkommer.

Montage över hela landet

Våra produkter finns på hela den svenska marknaden och monteras endast av våra certifierade installatörer! Vi har utbildade installatörer i Stockholm, Göteborg och Helsingborg som servar hela landet.

Om du vill sitta på en svalare balkong eller uterum nästa år så är det dags att titta på denna smarta lösning nu. Eftersom nästan alla inglasade balkonger är olika så är också våra priser beroende på utformningen, antal glas och totala kvadratmeter, men det är en ekonomisk lösning som ofta kostar mindre än andra solskydd till inglasade balkonger och inglasade uterum som ska specialanpassas efter fönster och mått på just ert uterum.

Kontakta Filmtek

Copy link
Powered by Social Snap