fbpx

Fönsterfilm för hus och fastigheter

Det finns många fördelar med att förädla sina befintliga fönsterglas med fönsterfilm eller glasfilm som det också kallas. Oavsett om du vill stänga ute solljus, sänka dina energikostnader, skydda dig från insyn eller förstärka dina fönster mot skadegörelse eller olyckor så finns det en film för dig! 

Vi på Filmtek har jobbat med fönsterfilm i 30 års tid. Således kan vi erbjuda gedigen kunskap och erfarenhet för att kunna hjälpa dig med att hitta den perfekta fönsterfilmen för just din fastighet eller villa. 

Våra installationer av fönsterfilmer utförs enligt högsta standard. Oavsett om det rör  den lilla villan eller den stora kommersiella fastigheten. Med en nära relation till och samarbete med våra leverantörer är vår strategi att alltid kunna leverera produkter av allra högsta kvalitet. Vi lägger även stor vikt vid installationsteknik, professionell personal och hög servicenivå.

Uppgradera dina befintliga fönster med rätt glasfilm, oavsett om det är mörkläggande eller transparent fönsterfilm

Den största fördelen med fönsterfilm är att det ger direkta förbättringar med mycket enkla medel. Har du problem med starkt solljus på ditt kontor? Då kan detta fixas med transparent eller mörkläggande solfilm. Vill du minska risken för inbrott och skadegörelse? Då heter lösningen säkerhets- och skyddsfilm. Vidare kan du använda dig av film för att skydda ditt hus eller kontor från insyn – välj mellan spegelfilm, frostad fönsterfilm, mörk fönsterfilm, m.m. 

Vi erbjuder en bred produktkatalog med fönster- och fastighetsfilm till alla typer av glasytor och fönster. Filmtek samarbetar med branschens ledande tillverkare av fönsterfilm, som till exempel Llumar, Solar Gard och 3M.

Fönsterfilm som skyddar från insyn

Det finns många anledningar till att man vill skydda sig från insyn – både på sin arbetsplats och i sin privatbostad. För att slippa möblera så att ingen ska kunna se vad du gör, eller för att dölja att du har värdefulla föremål i lokalen  kan du montera insynsskyddande film på dina befintliga fönster. Inom just insynskyddsfilm så finns det många sorter att välja bland. En populär typ av glasfilm för detta ändamål är så kallad envägsfilm. Detta är spegelfilm för fönster som låter dig se ut men de utanför kan inte se in. Detta då de bara ser reflektionen av sig själva och sin omgivning. I vårt sortiment hittar du ett urval av spegelfilmer med olika grader av toning för att passa dina behov. 

Ett annat alternativ är mörkläggande fönsterfilm. Dessa fungerar på precis samma sätt som tonade rutor i en bil och går att få i en mängd olika toningar, efter smak och behov. En stor fördel med mörka fönsterfilmer är att de även minskar den skadliga UV-strålningen, samtidigt som den håller temperaturen nere under de varmare delarna av året. 

Insynsskydd kan även behövas invändigt i ditt hem eller på ditt kontor. Till exempel är det populärt att använda frostad fönsterfilm till såväl möteslokaler och konferensrum som badrum och gym.

Starka skydds- och säkerhetsfilmer för fönster och glasytor

I och med att samhället utvecklas så ställs det högre krav på skydd och säkerhet. Fönster och glasytor utgör de bräckligaste delarna av varje hus och fastighet och glassplitter kan orsaka svåra skador på såväl människor och djur som varor och inredning. Genom att förstärka dina befintliga glas med säkerhets- och skyddsfilm minskar du risken för allt ifrån inbrott och skadegörelse till skador till följd av splitter. Med vår starkaste skyddsfilm kan man uppnå klass P4A enligt EN356

Här hittar du våra skyddsfilmer och säkerhetsfilmer för fönster. 

Fönsterfilm som stänger ute solljus, värme och strålning

Här uppe i Norden är vi inte direkt bortskämda med sol och värme. Detta till trots kan det vara rent ut sagt outhärdligt att jobba i vissa lokaler när högsommarvärmen lägger sig över landet. 

Genom att montera solfilm på dina fönster kan du enkelt skapa en skönare inomhusklimat oberoende av årstid och utetemperatur. Fler fördelar med solskyddsfilm är att det också kan hjälpa dig att minska dina energikostnader, solens skadliga UV-strålning, samt insyn (om du väljer mörk fönsterfilm). 

Besvärande solljus och värme är dock inte enbart ett problem på olika kontor och arbetsplatser. Vi på Filmtek får vi ofta i uppdrag att montera fönsterfilm på inglasade balkonger och uterum för att göra dessa behagligare även under de varmaste delarna av året. Med transparent fönsterfilm kan du njuta av din inglasade balkong utan att utsikten blir lidande. Läs mer om fönsterfilm för inglasade balkonger här. 

Dekorativ glasfilm för inredning av kontor och butiker

På Filmtek kan vi även erbjuda ett brett utbud av fönsterfilm för inredning och dekor. Fixa stilen på ditt kontor med våra dekorativa glasfilmer med tryck och mönster och få en trevligare och personligare arbetsmiljö. Läs också gärna vår guide med inspiration till hur du inreder ditt kontor. Eller kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt inredningsfilm för just din arbetsplats.

Vi garanterar professionell montering och installation av fönsterfilm till dina fönster

Kontakta Filmtek