fbpx
Föregående bild
Nästa bild

Säkerhetsfilm: Skyddsfilm för fönster och dörrar

Ge din verksamhets fönster- och glasytor extra skydd med hjälp av skyddsfilm till ditt och säkerhetsfilm till dina fönster av högsta kvalitet. Inbrott, skadegörelse, olyckor och extremt väder utgör växande problem för såväl kommuner som för fastighets- och butiksägare. Genom att förstärka dina glasrutor och fönsterytor med skyddsfilm eller säkerhetsfilm minimerar du risken för inbrott och att personer, inventarier och egendom skadas av splitter. Oavsett om du vill säkra dina fönster mot inbrott, vandalism, fallande trädgrenar eller tryckvågor så har Filmtek rätt film för just dina fönster.

Skyddsfilm från Filmtek

Våra säkerhetsfilmer och skyddsfilmer för fönster är framtagna för att absorbera kraftiga slag och stötar, samt för att hålla glaset på plats om rutan krossas. Även om skyddsfilm inte gör dina fönster 100% okrossbara så fördröjer det många inbrotts- och smash & grab-försök tillräckligt länge för att tjuvarna ska ge upp. Säkerhetsfilm är att betrakta som en förebyggande åtgärd för att förhindra obehagliga överraskningar, höjda försäkringspremier och skador. Samtidigt är det ett mer inbjudande och billigare alternativ till galler och jalusiner. Hos Filmtek har vi säkerhets- och skyddsfilm alla typer av glas. 

De flesta säkerhetsfilmer och skyddsfilmer kan kombineras med olika former av toning för att även skydda mot solvärme och UV-strålning. Detta resulterar i sin tur inte bara till en behagligare arbetsmiljö utan kan även hjälpa dig sänka dina energikostnader. Läs mer om dessa funktioner och fler fördelar på vår sida om solskyddsfilm, eller besök vår sida med vanliga frågor och svar om solskyddsfilm.

Vilken typ av skyddsfilm ska jag välja till mina fönster?

Skydds- och säkerhetsfilm för fönster har en mängd olika användningsområden. På Filmtek delar vi in våra skyddande fönsterfilmer i fyra undergrupper:

 • Säkerhetsfilm
 • Skyddsfilm
 • Repskyddsfilm
 • Skydds- och säkerhetsfilm med toning
Osäker på vilken säkerhetsfilm som passar bäst för dina behov? Kontakta oss så guidar vi dig till rätt val.

Säkerhetsfilm

Säkerhetsfilm används i huvudsak som splitter- och inkastningsskydd för glas i butiker, industrier, skolor, förskolor och offentliga miljöer. Det är sega, helt transparenta laminat av polyester med ett mycket starkt limsystem som binder till den befintliga glasrutan.

Det sega laminatet gör att rutan hålls samman även när den krossas och förhindrar på sätt att splitter kastas in i lokalen. Detta minskar risken för skador på människor och inredning om olyckan skulle vara framme. Säkerhetsfilm för fönster är den tunnare formen av glasförstärkning (Klass SS EN 12600 Klass 3, 2 & 1.) och ska ej förväxlas med den starkare skyddsfilmen. 

Användningsområden:

 • I skolor och förskolor där det finns risk att barn skadar sig på glas
 • Inom vården för att skydda patienter och personal (framförallt inom psykvården)
 • I butiker för att skydda varor mot splitter vid skador på glas
 

Skyddsfilm – ge dina fönster ett extra starkt skydd

 

Skyddsfilm består av tjockt laminat i flera skikt och ger ett starkare skydd än säkerhetsfilmer. Tack vare sin innovativa konstruktion klarar skyddsfilmen att stå emot ännu kraftigare våld, hårdare stötar och till och med skjutningar och explosioner. Detta är inte minst praktiskt när det kommer till fönster och andra glasytor i offentliga miljöer. Filmteks skyddsfilmer når upp till skyddsklass P3A (Tung stöt). Vi kan även erbjuda skyddsfilm som uppfyller kraven för EN 13541 (där bland annat ett explosionstest ingår). Hör av dig till oss för mer information kring detta.  

Användningsområden:

 • Samma områden som för säkerhetsfilm, men där kraven på skydd är högre
 • Offentliga miljöer som till exempel busshållplatser och idrottsanläggningarrButiker och kontor som vill skydda sig mot intrång, splitter och s.k. smash & grab-stölder
 

Speciell säkerhetsfilm

Vi kan dessutom erbjuda speciell säkerhetsfilm för speglar – särskilt framtagna för idrottshallar, dansstudios och gym, m.m.

Repskyddsfilm – Förhindra skadegörelse på fönster och ytor

Repskyddsfilmer är tunna laminat av polyester. Den stora skillnaden jämfört med skydds- och säkerhetsfilm ligger främst i limsystemet som på denna typ av film är avtagbart och därför inte biter fast i glaset på samma sätt. Produkten är främst avsedd att användas i miljöer där det finns risk för skadegörelse på glasen genom kemikalier, mekanisk åverkan och vandalism. Klotter och rispor stannar på filmen som sedan enkelt byts ut mot en ny. 

Användningsområden:

 • Skolor, idrottshallar och fritidsgårdar som har problem med klotter och skadegörelse
 • Inom kollektivtrafik för att förhindra vandalism och klotter på fordon, i vänthallar och busskurer
 • Butiker och kontor som vill skydda sina dyra skyltfönster mot skadegörelse

Skyddsfilm (Kraftiga filmer)

Speciell säkerhetsfilm för speglar

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Övriga produkter

Kontakta oss idag

Stockholm: 08-35 54 10
Göteborg: 031-350 10 11
Helsingborg: 042-35 94 65

Kontakta Filmtek